29 november: Meetup020 #5 over samen verbeteren van je onderwijs

Op woensdag 29 november ben je voor Meetup020 #5 welkom om je te laten inspireren door persoonlijke initiatieven van collega’s uit alle lagen van het Amsterdamse onderwijs, van basisschool tot hbo. Maar we willen ook graag dat je juist komt om zelf anderen te inspireren met jouw eigen ervaringen. Eén van de doelen van Meetup020 is dat jij als aanwezige met concrete ideeën terug naar huis gaat, waarmee je de dag erna op jouw school, in jouw klas en met jouw collega’s aan de slag kunt.

Deze keer hebben we het bij Meetup020 over samen verbeteren van je onderwijs.

Als leraar ben je dagelijks bezig kinderen nieuwe kennis en vaardigheden te leren, groep lerarenhoe ze zich in een sociale context horen te gedragen en hoe ze zich als individu mogen ontwikkelen. Daarbij ben je continu bezig met zelf het goede voorbeeld geven. Het is dus logisch dat je ook jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, dat je geïnteresseerd bent in ideeën van collega’s en dat je waar nodig en mogelijk meedenkt over het verbeteren van het onderwijs, of dat nu in jouw klas is, op jouw school, of in het hele land.

Programma

 • 18:45 inloop
 • 19:10 opening door organisatoren Meetup020
 • 19:15 presentatie door Thijs Roovers over zijn rol bij PO in actie
 • 19:35 toelichting op de parallelsessies
 • 19:45 parallelsessies
 • 20:45 drankje na afloop
 • 21:15 einde

ThijsThijs in actieOp 3 november 2016 schreef Thijs Roovers in een blog dat basisschoolleerkrachten te weinig verdienen. Een jaar later is hij zo’n beetje een bekende Nederlander geworden, als mede-initiator van PO in actie. Wat dreef hem om deze grassroots organisatie te starten? Welke ervaringen heeft hij het afgelopen jaar opgedaan? Thijs heeft velen met zijn actie geïnspireerd en vertelt er tijdens Meetup020 #5 meer over.

Na deze plenaire presentatie kun je kiezen uit een van de volgende vier parallelsessies:

 • Lotte Leijdekkers (de Brink) gaat vertellen hoe je als lerarenteam van elkaar kunt leren en met elkaar doelgericht je werkpraktijk kunt verbeteren met behulp van een methode als die van Stichting Leerkracht. Het doel van deze sessie is dat deelnemers geïnspireerd raken om in de eigen school met collega’s samen te gaan werken aan verbeteringen.
 • René Stoeten en Marjolein Brouwer (de Roos) geven een workshop over hoe zij op hun school werken met co-coaching. Tijdens het co-coachen observeer je de kwaliteiten van je collega in de klas. In een gelijkwaardig en open gesprek ga je hier op door. Vanuit nieuwsgierigheid en open vragen (Wat drijft je? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Waar zie je kansen?) ontstaat er tijdens het nagesprek een verdiepende uitwisseling waardoor je ook reflecteert op je eigen werkwijze.
 • Sander Claassen leidt op de Hogeschool van Amsterdam tweedegraads leraren wiskunde op. Nadat studenten met hun diploma als startbekwame docenten aan de slag gaan, of dat nu op po of vo is, zullen ze nog een tijdje verder groeien in hun ambacht. Hoe heb jij zelf die overgang ervaren? Begeleid je zelf inmiddels misschien stagiairs of collega’s? Welke steun en inspiratie geef je aan anderen en wat levert jou dat zelf op? Heb je iets in je opleiding gemist?
 • Anne Veenstra (het 4e Gymnasium) gaat vertellen over de visie van de school op de professionele ontwikkeling van docenten. Op Het 4e Gymnasium werken leraren samen in Teacher Learning Communities (TLC’s) om met elkaar formatieve evaluatie effectief te implementeren. Tijdens de sessie zal aandacht zijn voor de theorie achter TLC’s en voor de ervaring van het team hiermee.

Naast de presentatie en parallelsessies is er ruim de tijd om informeel met elkaar van gedachten te wisselen, vooraf tijdens de inloop en aan het eind tijdens de borrel.

Kom ook! Meld je aan via bit.ly/Meetup020-5.

Locatie

4e gymnasium binnenplattegrondWe zijn deze keer te gast in het mooie, nieuwe gebouw van het 4e Gymnasium. Het adres is Archangelweg 4, 1013 ZZ Amsterdam. Makkelijk bereikbaar met bus 22 en 48 van/naar Amsterdam CS of met de pont naar de kop van de Houthaven. Let op: in de buurt is beperkte parkeergelegenheid en geldt betaald parkeren.

Help mee met promotie: op je school en via social media

De kracht van Meetup020 is dat we allemaal zelf ook meedoen met het opbouwen van een netwerk. Dus wijs vrienden en collega’s op deze avond. Praat erover, stuur de link naar deze aankondiging door, heb het erover op social media. Gebruik op Twitter @Meetup020 en/of #Meetup020. En vergeet niet onze Facebookpagina te liken.

Waardebepaling achteraf / pay as you like

Het Meetup020-team organiseert al onze activiteiten geheel belangeloos en vrijwillig. Niet alleen besteden we daarvoor de nodige uurtjes aan voorbereiding. Uit eigen zak verzorgen we ook de drankjes en borrelhapjes. Om die kosten te dekken, vragen we de deelnemers om een financiële bijdrage. Hoeveel je wilt betalen, is geheel aan jou. Laat het afhangen van hoeveel je de avond waard vond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s